Genel Bilgi
Elektrokimyasal proseslerin (elektrokazanım/biriktirme, elektrodiyaliz, elektrokoagülasyon, elektrooksidasyon, elektroflotasyon vb.) geliştirilmesi ile su ve atıksu uygulamaları ile diğer atıkların parçalanması ve yeniden değerlendirilmesi hakkında çeşitli araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülmektedir.
Membran proseslerin çeşitli endüstriyel sektörlerdeki atık ve atıksuların geri kazanım/geri dönüşümü veyeni ürün uygulamaları (membran distilasyon, mikrofiltrasyon, ultrafiltrasyon, nanofiltrasyon, ters osmoz) üzerine araştırma geliştirme faaliyetleri yürütülmektedir.
Su ve atıksu uygulamalarında kullanılacak çevre dostu ve yenilikçi ekonomik metotlar geliştirmekte, proses ve reaktör tasarımı ve optimizasyon işlemleri araştırılmaktadır.
Kimyasal/elektrooksidasyon, ozonlama, ultrasound/kavitasyon gibi ileri oksidasyon yöntemlerinin kombine edilmesi ile sudaki pestisit ve organik kirleticilerin giderilmesi üzerine çeşitli araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülmektedir.
Yapılan Uygulamalar
PH, İletkenlik, ÇO, KOİ, BOİ, AKM, Sülfat, Fenol, UV absorbsiyon vb.
Yeraltı suları, yüzeysel sular ve endüstriyel atıksuların elektrokoagülasyon, elektrooksidasyon, elektroflotasyon, elektro-fenton ve adsorpsiyon gibi ileri su ve atıksu arıtım teknolojileri üzerine araştırmalar
Elektrodepolama/elektrokazanım yöntemi ile sulu çözeltilerden metal geri kazanımı
Elektrokimyasal teknolojiler ile (elektrokoagülasyon, elektrooksidasyon) atıksuların arıtımı
Elektrokimyasal teknolojiler ile içme sularından doğal organik maddelerin giderimi
Membran sistemler kullanılarak gerçekleştirilen ayırma prosesleri ve atıksuların arıtımı
Modifiye membranların sentezlenmesi ve spesifik uygulamalarına yönelik faaliyetler
Sektörel atıksu karakterizasyonu (nitrit, nitrat, TN, KOI,TOK, PO4-P, TP,TKN, osmolalite, yoğunluk, CI-, AKM, pH, iletkenlik,NH4-N, Org-N, toplam protein, yağ, yağsız kuru madde, toplam katı madde, laktoz, mineraller, donma noktası)
Comentarios